TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Kanserden Sağ Kalanların Karşılanmamış Gereksinimleri Ölçeği (K-KG)

Kullanım İzni
Geliştirdiğim(iz) / uyarladığım(ız) ölçme aracının atıf gösterilmesi ve bilimsel araştırmalarla sınırlı olmak kaydıyla kullanılmasına izin veriyorum/z/. İzin için ayrıca e-posta gönderilmesine gerek yoktur.


Makale

İNDİR
Ölçek Formu

İNDİR


Link: https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/3230192


Ölçek Çeşidi: Uyarlama


Kategori(ler):

20 Psikiyatri /Klinik Psikoloji » 270 Tedavi, Rehabilitasyon ve Terapötik Süreçler

60 Sağlık Bilimleri » 603 Dahili Tıp Bilimleri » 640 Hemşirelik


Kaynak Türü: Makale


Kaynak/Referans:

Sütsünbüloğlu, E. (2021) Kolorektal kanserli hastalarda perioperatif hemşire danışmanlığının hasta sonuçlarına etkisi (Tez No. 733093) [Doktora tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi]. Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi.

 


Geliştiren/Uyarlayan: Emel Cihan, Fatma VURAL


Yıl: 2023


Kaynak Adı: Gastrointestinal and Breast Cancer Survivor’s Unmet Needs During Survivorship Journey: A Reliability and Validity Study


Dergi: Journal of Nursology


Cilt: 26


Sayı: 2


Sayfa Aralığı: 113-119


DOI: http://dx.doi.org/10.5152/JANHS.2023.23319


Sorumlu Yazar: Emel Cihan


İletişim: emel.cihann@gmail.com


Ölçülen Özellikler: bakım gereksinimi, Destekleyici Bakım Gereksinimlerini Belirleme, Gereksinim, karşılanmamış gereksinim


Alt Boyutlar: Bilgi, Ekonomik kaygılar, İlişkiler, Psikososyal destek, Yaşam Kalitesi


Örnek Maddeler ve Madde Sayıları: Ölçek beş alt boyut ve 35 maddeden oluşmaktadır. Ölçekte herhangi bir alt boyut oluşturmayan 12 madde klinik olarak değerlendirilmesinin önemli olduğu kabul edilerek ölçekte bırakılmıştır. Ölçek alt boyutlar dışında altı olumlu değişim maddesi ve bir adet açık uçlu sorudan oluşmaktadır.


Ölçek Türü: Öz Bildirim


Kimlere Uygulanabilir: Kanser hastaları, Kanser tanısı almış bireyler


Ölçek Puanlaması: Ölçekteki maddeler karşılanmış gereksinim, karşılanmamış gereksinim, total gereksinim puanı ve/veya gereksinim gücü şeklinde puanlanabilir. Puanlama madde bazında veya alt boyut bazında yapılabilir.
Total puan tüm gereksinim maddelerin toplamından oluşmaktadır. Yüksek puan daha fazla gereksinim olduğunu göstermektedir (0-35 arası puan).
Alt boyut puanı ilgili alt boyuttaki tüm maddelerin toplamından oluşur; alt boyutlar farklı sayıda madde içerdiğinden, ilgili alt boyuttaki ortalama gereksinim sayısı raporlanır.


Ölçek Değerlendirmesi: Yüksek puan daha fazla gereksinim olduğunu göstermektedir (0-35 arası puan).


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Orijinal Form

Orijinal Ölçek Adı: The Cancer Survivors’ Unmet Needs Measure (CaSUN)


Orijinal Kaynak / Referans:

Hodgkinson, K, Butow, P., Hunt, G. E., Pendlebury, S., Hobbs, K. M., Lo, S. K., & Wain, G. (2007). The development and evaluation of a measure to assess cancer survivors’ unmet supportive care needs: the CaSUN (Cancer Survivors’ Unmet Needs measure). Psycho‐Oncology16(9), 796-804.

 


Orijinal Ölçek Yıl: 2007


Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi