TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Üniversiteler: Çukurova Üniversitesi

38 ölçek bulundu.
Sayfa Başı Sıralama

Aile Kabul-Reddetme Ölçeği

Cenkseven, F. (2000). Kekeme ve kekeme olmayan çocukların anne-çocuk ilişkisini reddedici algılama düzeylerinin öz-kavramlarına etkisinin karşılaştırılması (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Ak-Tek Sağlıkta Sosyal Medya Kullanımı Ölçeği

Tekayak, H. V. (2017). Ak-Tek Sağlıkta Sosyal Medya Kullanımı Ölçeği'nin geliştirilmesi ve aile hekimlerinin sosyal medya kullanımlarının kişisel ve mesleki gelişimlerine etkilerinin değerlendirilmesi. (Yayınlanmış Yüksek Lisans Tezi). Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana.

Antisosyal İnanç ve Tutumlar Ölçeği

Bal, L. (2010). Antisosyal İnanç ve Tutumlar Ölçeği'nin uyarlama çalışması (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Bilişsel Esneklik Ölçeği

Altunkol, F. (2011). Üniversite öğrencilerinin bilişsel esneklikleri ile algılanan stres düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesi. (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesİ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Bilişsel Farkındalık Okuduğunu Anlama Ölçeği

Gelen, İ. (2003). Bilişsel farkındalık stratejilerinin Türkçe dersine ilişkin tutum, okuduğunu anlama ve kalıcılığa etkisi (Doktora tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Çocuklar için Depresyon Ölçeği

Öy, B. (1991). Çocuklar için depresyon ölçeği: Geçerlik ve güvenirlik çalışması. Türk Psikiyatri Dergisi, 2(2), 132-136.

Çocuklar Öfke Ölçeği

Özel, G. (2019). Çocuklar Öfke Ölçeği'nin Türkçe'ye uyarlaması: Güvenirlik ve geçerlik analizleri [Yayınlanmamış yüksek lisans tezi]. Çukurova Üniversitesi, Adana.

Duyguları Yönetme Becerileri Ölçeği

Çeçen, A. R. (2002). Duyguları yönetme becerileri eğitimi programının öğretmen adaylarının duyguları yönetme becerileri üzerindeki etkisi (Doktora tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Ergenlerde Karar Verme Ölçeği

Çolakkadıoğlu, O. (2003). Ergenlerde Karar Verme Ölçeği`nin uyarlama çalışması(Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Erken Ergenlerde Bağlanma Ölçeği

Koçak-Delen, Ü. (2003). Erken Ergenlerde Bağlanma ölçeği geliştirme çalışması(Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Evlilik Doyum Ölçeği

Çelik, M. (2006). Evlilik Doyum Ölçeği Geliştirme Çalışması. (Doktora tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Hemşirelikte Tıbbi Hataya Eğilim Ölçeği

Yıldız, M. (2021). Kamu Özel Ortaklığı (Şehir Hastanesi) Hastanesinde Çalışan Yoğun Bakım Hemşirelerinin Tıbbi Hata Eğiliminin, Hemşirelikte Tıbbi Hataya Eğilim Ölçeği ve Tıbbi Hata Tutum Ölçeği İle Belirlenmesi. (Yüksek Lisans Tezi). Çukurova Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü, Adana.

Karar Verme Becerisi Değerlendirme Ölçeği

Karakaş- Günal, E. (1999). İlköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin günlük yaşamlarındaki problemlerini çözmeye ilişkin karar verme becerilerini ölçmeye yönelik bir ölçek geliştirme çalışması (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Kariyer Eğilim Envanteri

İnan, Ş. (2006). Kariyer eğilim envanterinin geliştirilmesine yönelik bir çalışma. (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Kariyer Eğilim Envanteri

İnan, Ş. (2006). Kariyer Eğilim Envanterinin Geliştirilmesine Yönelik Bir Çalışma. (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Kariyer Kararı Yetkinlik Beklentisi Ölçeği

Işık, E. (2010). Sosyal bilişsel kariyer teorisi temelli bir grup müdahalesinin üniversite öğrencilerinin kariyer kararı yetkinlik ve mesleki sonuç beklenti düzeylerine etkisi (Doktora tezi). Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Kariyer Yetkinlik Beklentisi Ölçeği

Özyürek, R. (1995). Fen bilimleri alanını seçen öğrencilerin kariyer yetkinlik beklentisi ile kariyer seçenekleri zenginliği ve üniversiteye giriş sınavlarındaki performansları arasındaki ilişkiler (Doktora tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Karşı Cinsle İlişkide Sosyal Yetkinlik Beklentisi Ölçeği

Ünlü, V..(2004).Karşı Cinsle Sosyal Yetkinlik Beklentisi Ölçeği.(Yüksek Lisans Tezi). Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Kişiler Arası Bağımlılık Ölçeği

Ulusoy, Y. (2010). Kişiler Arası Bağımlılık Ölçeği`nin (Interpersonal Dependency Inventory) uyarlama çalışması (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Küresel İlgi Envanteri

Ersan-Özütürk, Ö. (2005). Küresel ilgi envanterinin geliştirilmesine yönelik bir çalışma (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Küresel İlgi Envanteri

Özütürk, Ö. E. (2005). Küresel İlgi Envanterinin geliştirilmesine yönelik bir çalışma (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Mesleki Araştırma Davranışlarında Kendini Yetkin Görme (MAD- KYG) Ölçeği

Çiğdem, E. (2002).Mesleki araştırma davranışlarında kendini yetkin görme ölçeğinin geliştirilmesi ile ilgili ön çalışma. (Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Mesleki Sonuç Beklentisi Ölçeği

Işık, E. (2010). Sosyal bilişsel kariyer teorisi temelli bir grup müdahalesinin üniversite öğrencilerinin kariyer kararı yetkinlik ve mesleki sonuç beklenti düzeylerine etkisi (Doktora tezi). Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Mizah Tarzları Ölçeği

Yerlikaya, E. E. (2009). Üniversite öğrencilerinin mizah tarzları ile algılanan stres, kaygı ve depresyon düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesi (Doktora tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Mizah Tarzları Ölçeği

Yerlikaya, E. E. (2003). Mizah Tarzları Ölçeği`nin uyarlama çalışması(Yüksek lisans tezi). Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana.

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi