TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Şehirler: Çanakkale

16 ölçek bulundu.
Sayfa Başı Sıralama

Beden Eğitimi Öğretmenleri Ölçme Değerlendirme Genel Yeterlik Algısı Ölçeği

Gümüşbaş-Yaykın, N., Cengiz, C., ve Serbes, Ş. (2018, 9-11Mayıs ). Beden Eğitimi Öğretmenleri Ölçme Değerlendirme Genel Yeterlik Algısı Ölçeğinin geçerlik ve güvenirlik çalışması [Bildiri sunumu]. VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmen Adaylarının Zihinsel Engelli Çocuklara Yönelik Tutum Ölçeği

Süngü, B. (2012). Beden eğitimi ve spor öğretmen adaylarının zihinsel engelli çocuklara yönelik tutumlarıyla ilgili bir ölçek geliştirme çalışması (Yüksek Lisans Tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale.

Çevresel Duyarlılık Ölçeği

Açar, S. (2010). İlköğretim sosyal bilgiler dersinde gözlem gezisi uygulamasının öğrencilerin eleştirel düşünme becerisine ve çevre duyarlılığına etkisi (Yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çanakkale.

Çocukların Öz-düzenlemeli Öğrenmeyi Kullanımı Envanteri

Doğan, M. F. (2015). Çocukların Öz-düzenlemeli Öğrenmeyi Kullanımı Envanteri'nin Türkçe'ye uyarlama, geçerlik ve güvenirlik çalışması (Yayınlanmamış yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale.

Erken Çocukluk Dönemi (60-72 Ay) Düşünme Ölçeği (ÇDÖ)

Mutlu, E. (2010). Erken çocukluk dönemindeki çocukların (60-72 ay) düşünme düzeylerinin ve okul öncesi öğretmenlerinin düşünme eğitimi ile ilgili tutumlarının incelenmesi (Yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çanakkale.

Erken Çocukluk Dönemi Düşünme Eğitimi Öğretmen Tutum Ölçeği

Mutlu, E. (2010). Erken çocukluk dönemindeki çocukların (60-72 ay) düşünme düzeylerinin ve okul öncesi öğretmenlerinin düşünme eğitimi ile ilgili tutumlarının incelenmesi (Yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çanakkale.

Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği

Sarı, B. (2012). Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği (EÇDFDÖ)'nin geçerlik, güvenirlik ve norm çalışması (Yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale.

Güneş Pillerine Karşı Farkındalık Ölçeği

Yiğit, M. (2020). Güneş Pillerine Karşı Farkındalık Ölçeği geliştirilmesi: Geçerlik ve güvenirlik çalışması[Yayınlanmamış yüksek lisans tezi]. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale.

İlköğretim I. Kademede Görevli Sınıf Öğretmenlerinin Fen Bilgisi Derslerinde Deney Yönteminden Faydalanma Durumları Ölçeği

Güven, B. (1999). İlköğretim 1. kademe 4. ve 5. sınıf fen bilgisi derslerinde sınıf öğretmenlerinin deney yöntemine yer verme durumu (Yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çanakkale.

İlkokul öğrencileri için STEAM Tutum Ölçeği

Gürliyenkaya-Baş, G. (2020). İlkokul öğrencilerinin STEAM tutumlarının belirlenmesi [Yayınlanmamış yüksek lisans tezi]. Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale.

Okul Müdürlerinin Öğretmenlerin Mesleki Gelişimini Sağlama Düzeyi Ölçeği

Bozkuş, K. (2016, 5-8 Mayıs). Okul müdürlerinin öğretmenlerin mesleki gelişimini sağlama düzeyi. 8. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi, Çanakkale, Türkiye.

Ortaokul Öğrencileri İçin Beden Eğitimi Ölçeği (OÖBEA)

Taşkın, C. (2018). Ortaokul beden eğitimi ve spor dersi öğretim programı hakkında öğrenci ve öğretmen görüşleri (Yayınlanmamış doktora tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale.

Otel Çalışanlarının Algı ve Tutumlarına Yönelik Anket

Sezen, B. (2008). Örgütlerde kadın çalışanların karşılaştıkları cam tavan engeli: orta ve büyük ölçekli otel işletmelerinde bir araştırma (Yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çanakkale.

Yakın İlişkilerde Yaşantılar Ölçeği Kısa Formu

Savcı, M. ve Aysan, F. (2016). Yakın İlişkilerde Yaşantılar Ölçeği Kısa Formu’nun Türkçe uyarlaması: Geçerlik ve güvenirlik çalışması. VIII. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi içinde (s.837-846). Çanakkale.

Yazılı Anlatım Değerlendirme Ölçeği

Deniz, K. (2000). Yazılı anlatım becerileri bakımından köy ve kent beşinci sınıf öğrencilerinin durumu. (Yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Entitüsü, Çanakkale.

Zihinsel Engelli Çocuklara Yönelik Tutum Ölçeği

Süngü, B. (2012). Beden eğitimi ve spor öğretmen adaylarının zihinsel engelli çocuklara yönelik tutumlarıyla ilgili bir ölçek geliştirme çalışması (Yüksek lisans tezi). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale.

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi