TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

İlköğretimde Fen ve Teknoloj Dersinde Yapılan Proje Çalışmalarıyla İlgili Öğrenci Görüşleri Anketi

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.



Link: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=-Z0vbSUgrhM9fXoGkRe6QzI7sXR5VOtKIC-2pW24wmYyity6zMo3KZn2TxCXt_si


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 355 Fen ve Teknoloji Eğitimi


Kaynak Türü: Tez


Kaynak/Referans:

Şahin, M. (2009). İlköğretim fen ve teknoloji dersinde proje tabanlı öğrenme yönteminin uygulanması ile ilgili öğretmen ve öğrenci görüşleri. (Yüksek lisans tezi). Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Samsun.


Geliştiren/Uyarlayan: Melek Şahin


Yıl: 2009


Kaynak Adı: İlköğretim Fen ve Teknoloji Dersinde Proje Tabanlı Öğrenme Yönteminin uygulanması ile ilgili öğretmen ve öğrenci görüşleri


Tez Türü: Yüksek Lisans


Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi


Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü


Şehir: Samsun


Ülke: Türkiye


Sorumlu Yazar: Melek Şahin


İletişim: mlkshn@gmail.com


Ölçülen Özellikler: Öğrenci Görüşleri, Proje Tabanlı Öğrenme Yöntemi ile İlgili Öğretmen Görüşleri


Örnek Maddeler ve Madde Sayıları:

30 madde ve 3 alt faktörden oluşmaktadır.
1. faktörde 19 madde
2. faktörde 8 madde
3. faktörde 3 madde bulunmaktadır.
Öğretmenimiz projelerde gerekli olan malzemeleri belirler (5. madde)
Proje konusunun seçiminden sonra proje konusuyla ilgili öğretmenimiz bizi bilgilendirir (8. madde)


Kimlere Uygulanabilir: Fen ve Teknoloji Ders Veren Öğretmenler, Fen ve Teknoloji Dersi Öğrencileri


Derecelendirme: 5'li Likert (1= kesinlikle katılmıyorum - 5= kesinlikle katılıyorum)


Ölçek Puanlaması:

Ölçekteki maddelerden her birinden alınan puanlar 1-5 arasında değişmektedir.


Geçerlik:

Faktör analizi yapılmıştır. Analize başlamadan önce ölçeğin faktörleştirmeye uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla KMO ve Bartlett's test sonuçlarına bakılmıştır.Faktör analizinde; temel bileşenler analizi yöntemi ile dik yöntemlerinden varimax dik döndürme yöntemi kullanılmıştır. faktör yük değerleri sırasıyla; 1. faktör’de 0.41 ile 0.73; 2. faktörde 0.49 ile .62 ve 3.
faktörde, .49 ile .76 arasında değişmektedir. Faktörler içerisinde her bir maddenin kendi bulunmuş olduğu faktör ile faktör toplam puanı arasındaki korelasyonlarına sırasıyla bakıldığında; 1.faktörde 0.51 ile 0.71; 2. faktörde 0.55 ile 0.61 ve 3. faktörde 0.66 ile 0.72 arasında değişmektedir.


Güvenirlik:

Ölçeğin güvenirliliğini belirlemek amacıyla ölçeğin geneline ve alt boyutların güvenirliğine Cronbach Alfa güvenirlik katsayısı ile bakılmıştır. Buna göre ölçeğin geneline ait güvenirlik katsayısı; 0.80 iken 1. faktörün 0.89, 2.faktörün 0.71 ve 3. faktörün 0.47 bulunmuştur. Bulunan değerlere bakıldığında ölçeğin genelinin, birinci ve ikinci boyutlarını kabul edilebilir sınırlar içerisinde olduğu görülmektedir. Sadece ölçeğin üçüncü boyutuna ait güvenirlik katsayısının düşük oldu görülmektedir. Bunun nedeni olarak da madde sayısının çok az olması gösterilebilir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi