TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Psikiyatri Servisinde Yatan Hastalar İçin Etkileşimsel Gözlem Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.


Makale

İNDİR


Link: http://uvt.ulakbim.gov.tr/uvt/index.php?cwid=9&vtadi=TTIP&c=ebsco&ano=63593_9469ce1ebd93821771623bc89cb5bb08


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

20 Psikiyatri /Klinik Psikoloji » 240 Diğer Psikolojik Bozukluklar


Kaynak Türü: Makale


Kaynak/Referans:

Mısırlı, Ş., Bora, E., Gültekin, K., Elçi, S. ve Gülen, G. (2005). Psikiyatri Servisinde Yatan Hastalar için Etkileşimsel Gözlem Ölçeği: Güvenirlik, Geçerlik ve Faktör Yapısını İnceleyen Bir Çalışma. Klinik Psikiyatri, 8,117-122.


Geliştiren/Uyarlayan: Emre Bora, Gülden Gülen, Kadriye Gültekin, Şenay Mısırlı, Sevinç Elçi


Yıl: 2005


Kaynak Adı: Psikiyatri Servisinde Yatan Hastalar için Etkileşimsel Gözlem Ölçeği: Güvenirlik, Geçerlik ve Faktör Yapısını İnceleyen Bir Çalışma


Dergi: Klinik Psikiyatri


Cilt: 8


Sayfa Aralığı: 117-122


Sorumlu Yazar: Şenay Mısırlı


Ölçülen Özellikler: Etkileşimsel Gözlem


Kimlere Uygulanabilir: Psikiyatri Servisinde Yatan Hastalar


Ölçek Değerlendirmesi:

Veriler SPSS 12.0 programıyla değerlendirildi. Ölçeğin görüşmeciler arası güvenirliğini değerlendirmek için değerlendirici çiftlerin toplam ölçek skorları sınıf içi korelasyon ve pearson korelasyon katsayıları hesaplandı.


Geçerlik:

Ölçeğin uyum geçerliğini değerlendirmek için ölçüt bağımlılığı ve öngörücü geçerlik yöntemi kullanıldı. BPRS toplam puanıyla gözlem ölçeğinin toplam skorunun yüksek oranda ilişki gösterdiği saptandı. (r=0.55, p<0.0001).


Güvenirlik:

Ölçeğin toplam puanının görüşmeci çiftleri arası sınıf içi korelasyon katsayısı (ICC) 0.843 (p<0.0001) olarak saptandı. Dört görüşmeci çiftinin ICC değerleri 0.653 ile 0.916 arasında değişti (p<0.0001). Ölçeğin toplam puanının görüşmeciler arası güvenirliği pearson korelasyon analiziyle de yüksek olarak saptandı (r=0.80, p<0.0001).


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi