TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Yenidoğan Cilt Risk Değerlendirme Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.


Ölçek Çeşidi
Uyarlama


Kategori(ler)


Kaynak Türü
Tez


Kaynak/Referans

Sarı, Ç. (2014). Yenidoğan cilt risk değerlendirme ölçeğinin Türkçe geçerlik ve güvenirlik çalışması (Yüksek lisans tezi, Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Ankara). https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi adresinden edinilmiştir.


Geliştiren/Uyarlayan
Çiğdem Sarı


Yıl
2014


Kaynak Adı
Yenidoğan cilt risk değerlendirme ölçeğinin Türkçe geçerlik ve güvenirlik çalışması


Tez Türü
Yüksek Lisans


Üniversite
Gazi Üniversitesi


Enstitü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü


Şehir
Ankara


Ülke
Türkiye


Link:
https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=WBc656i315e2eV6-EZV1ovpIr0Rye-JldbQNuLJ4_7aex46oReJvQSJqSqOMNngD


Dosyalar

Tez
PDF


Sorumlu Yazar
Çiğdem Sarı


İletişim
cigdemsari@gazi.edu.tr


Derecelendirme
1) Çok Uygun, 2) Uygun, 3) Az Değişiklik Gerekiyor (Önerdiğim gibi), 4) Çok Değişiklik Gerekiyor


Ölçek Puanlaması
-

Ölçek Değerlendirmesi

Araştırma kapsamında toplanan verilerin analizi SPSS 15,0 paket programı ile değerlendirilmiştir. Verilerin değerlendirilmesi tanımlayıcı analizler (yüzde, frekans), hipotez testleri ve güvenirlik analizleri ile yapılmıştır. Güven aralığı 0,95 olarak kabul edilmiştir.


Geçerlik

Ölçeğin çeviri-geri çevirisi yapılarak dil geçerliği sağlanmış, uzman önerileri doğrultusunda gerekli düzeltmeler yapılarak kapsam geçerliği sağlanmıştır.Yapı geçerliği için açıklayıcı ve doğrulayıcı faktör analizi uygulanmıştır. Örneklem yeterliliği için Kaiser-Meyer Olkin (KMO) analizi ve örneklemin faktör analizini değerlendirmek için Barlett’s Test analizi yapılmıştır. KMO katsayısı 0,73 olduğu, Bartlett’s testine göre bulunan X 2 (ChiSquare) değerinin de istatistiksel olarak ileri düzeyde anlamlı (p<0,05) olduğu saptanmıştır.


Güvenirlik

Ölçeğin iç tutarlılığı, homojenliği, Cronbach Alfa katsayısı ve alt madde-genel ölçek puan korelasyonu ile değerlendirilmiştir. Ölçeğin Cronbach Alfa katsayısı 0,88 ve alt maddelerinin Cronbach Alfa değerleri 0,83-0,90 arasında bulunmuştur. Bütün alt maddeler ile genel ölçek puanı arasında pozitif bir ilişki olduğu (p<0,01), korelasyon değerlerinin 0,333-0,721 aralığında olduğu tespit edilmiştir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Orijinal Form

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi