TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Sınıf Öğretmenlerinin Kaynaştırma Eğitiminde Eğitim Teknolojileri Kullanma Durumları Anketi

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.



Link: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=zqI_ZOq-b18GC2rT9c2JGgDDKfzsQwm782XXNQ8UV2BptsJPDpsl-ZUfKTR9SpUd


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 312 Genel Öğretmen Yeterlilikleri


Kaynak Türü: Tez


Kaynak/Referans:

Tas, Ş. (2011). Sınıf öğretmenlerinin kaynaştırma eğitiminde eğitim teknolojileri kullanım durumları (Yüksek lisans tezi). Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İzmir.


Geliştiren/Uyarlayan: Şekibe Tas


Yıl: 2011


Kaynak Adı: Sınıf öğretmenlerinin kaynaştırma eğitiminde eğitim teknolojileri kullanım durumları


Tez Türü: Yüksek Lisans


Üniversite: Ege Üniversitesi


Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü


Şehir: İzmir


Ülke: Türkiye


Ölçülen Özellikler: Sınıf Öğretmenlerinin Kaynaştırma Eğitiminde Eğitim Teknolojileri Kullanma Durumları


Kimlere Uygulanabilir: Sınıf Öğretmenleri


Derecelendirme: 5’li Likert (1= kesinlikle katılmıyorum - 5= tamamen katılıyorum)


Ölçek Değerlendirmesi:

Değerlendirme, öğrenme-öğretme süreçlerinde yer alan öğrenmelerin hedeflere ne ölçüde ulaĢtığını ve hedeflerin hangi etkinlik ve verimlilik düzeyinde gerçekleĢtiğini belirleyen bir öğedir. ÇağdaĢ değerlendirme uygulamalarında eğitim teknolojileri kapsamını oluĢturan bütün öğelerin değerlendirme süreçlerinde göz önünde bulundurulması gerekmektedir.


Geçerlik:

Taslak formun görünüş (face validity) ve kapsam (content validity) geçerliği çalışması için uzman görüşüne başvurulmuştur. Araştırma iki farklı eğitim alanında olduğundan hem bu alanlarda hem de ölçme değerlendirme alanında çalışma yapan uzmanlar tercih edilmiştir. Bu doğrultuda bir ölçme değerlendirme, bir özel eğitim, bir eğitim teknolojisi uzmanı ile iki sınıf öğretmeni, bir rehber öğretmen ve bu alanda çalışma yapmış bir eğitimci uzman
olmak üzere toplam 7 uzmanın görüşüne başvurulmuştur. Ayrıca Bornova ilçesinde bulunan 8 sınıf öğretmenine pilot uygulama yapılarak eksik veya anlaşılmayan bölümler saptanmış ve yeniden düzenlenmiştir.


Güvenirlik:

Araştırma sonunda, tutum ölçeğinin güvenirliğinin hesaplanmasında Cronbach Alpha katsayısı formülü kullanılmıştır. Buna göre ölçeğin güvenirlik katsayısı 0.87 bulunmuştur. Bu katsayı tutum ölçeğinin güvenilir olduğunu ve ölçeğin uygulamada yeterli olduğunu göstermektedir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi