TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Örgütsel Psikolojik Sermaye Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.


Makale

İNDİR


Link: http://www.todaie.gov.tr/resimler/ekler/1d4e16d1549567b_ek.pdf?dergi=Amme%20%DDdaresi%20Dergisi


Ölçek Çeşidi: Uyarlama


Kategori(ler):

10 Psikoloji » 190 Örgütsel/Endüstriyel Psikoloji


Kaynak Türü: Makale


Kaynak/Referans:

Çetin, F. ve Basım, H. N. (2012). Örgütsel psikolojik sermaye: Bir ölçek uyarlama çalışması. Amme İdare Dergisi, 45(1), 121-137.


Geliştiren/Uyarlayan: Nejat Basım]]>


Yıl: 2012


Kaynak Adı: Örgütsel psikolojik sermaye: Bir ölçek uyarlama çalışması


Dergi: Amme İdaresi Dergisi


Cilt: 45


Sayı: 1


Sayfa Aralığı: 121-137


Derecelendirme: 5'li Likert


Ölçek Değerlendirmesi:

Bu çalışmada ölçeğin yapısal açıdan doğrulanmaması ve doğrulayıcı faktör analizi neticesinde uyum değerlerinin uygun aralıklarda çıkmamış olması, örneklem sayısının yetersizliğinden kaynaklanmış olabilir. Bu açıdan yeterli örneklem sayısına ulaşılamaması bir sınırlılıktır. Öte yandan uygulamanın yer aldığı sektör de sonuçlarda belirleyici rol oynamış olabilir. Ancak öneriler kısmında tartışıldığı üzere, bundan sonraki çalışmalarda başka örneklem gruplarında ve farklı sektörlerde daha fazla katılımcıya ulaşılarak, hem güvenilir hem de geçerli sonuçlara ulaşılması söz konusu olabilir.


Geçerlik:

Psikolojik sermaye ölçeğinin yapı geçerliliği bağlamında faktör yapısını ortaya koymak amacıyla önce açımlayıcı faktör analizi, ardından da doğrulayıcı faktör analizi yapılmıştır. Açımlayıcı faktör analizi için SPSS 16.0, doğrulayıcı faktör analizi için ise, SPSS Amos 16.0 kullanılmıştır. Açımlayıcı faktör analizinde daha çok yeni oluşturulan ölçeklerin geçerliliği test edilmektedir. Bu sebeple önce açımlayıcı, ardından da bu kapsamda doğrulayıcı faktör analizi yapılmıştır.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Orijinal Form

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi