Canlılar ve Doğayla Etkileşimleri Başarı Testi
Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.
Ölçek Çeşidi: Geliştirme
Kategori(ler):
30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 356 Biyoloji Eğitimi
Kaynak Türü: Tez
Kaynak/Referans:
Türkmen, N. (2005). Canlılar ve doğayla etkileşimler" ünitesine yönelik çoklu zeka kuramı tabanlı rehber materyal geliştirilmesi ve öğretim sürecindeki etkililiği Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Trabzon.
Geliştiren/Uyarlayan: Nesrin Türkmen
Yıl: 2005
Kaynak Adı: Canlılar ve doğayla etkileşimler" ünitesine yönelik çoklu zeka kuramı tabanlı rehber materyal geliştirilmesi ve öğretim sürecindeki etkililiği
Tez Türü: Doktora
Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
Şehir: Trabzon
Ülke: Türkiye
İletişim: nesrin.turkmen@erdogan.edu.tr
Ölçülen Özellikler: çoklu zeka kuramı, Fen Eğitimi, rehber materyal
Kimlere Uygulanabilir: Ortaöğretim Öğrencileri
Derecelendirme: hiç katılmıyorum=1 katılmıyorum=2 kararsızım=3 katılıyorum=4 kesinlikle katılıyorum=5
Ölçek Değerlendirmesi:
Çalışmada sınıf öğretmenleriyle ve öğrencilerle mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Deney ve kontrol sınıflarında gözlemler yapılmıştır.Elde edilen veriler nitel bir yaklaşımla değerlendirilmiştir.
Geçerlik:
Ölçülmek istenen şeyin,ölçülebilmiş olma derecesidir,ölçülmek istenilen başka şeylerle karıştırılmadan ölçülebilmesidir. Başarı testlerinin geçerliliğinin yüksek olması için,testteki maddeler hedef davranışları yeterince temsil etmesi,ölçülmek istenilen davranışı başka davranışlarla karıştırmaması ve davranışların duyarlılıkla ölçülmesi gerekir.Bir ölçme aracının kapsamı,onun geçerliliğini yükseltecek biçimde seçilebilir.Ölçme aracının kapsamına bakılarak varılan geçerlik yargılarına kapsam geçerliliğinin saptanmasında madde analizleri yapılır.
Güvenirlik:
Aynı şeyin bağımsız ölçümleri arasındaki kararlılıktır,ölçülmek istenen belli bir şeyin sürekli olarak aynı sembolleri almasıdır,aynı süreçlerin izlenmesi ve aynı ölçütlerin kullanılması ile aynı sonuçların alınmasıdır. Ölçmenin tesadüfü yanılgılardan arınık olmasıdır.Güvenirliğin ölçütlerinden biri tutarlılıktır.Tutarlığının saptanmasında 3 teknik vardır.Bunlar aynı test formunun iki ayrı zamanda uygulanması,bölünmüş test çözümlemeleri,eş formlu araçlardır.
Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr