Negatif Tamsayılara Yönelik Tutum Ölçeği
Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.
İNDİR
Ölçek Çeşidi: Geliştirme
Kategori(ler):
30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 359 Matematik Eğitimi
Kaynak Türü: Tez
Kaynak/Referans:
Memiş, Y. (2012). İlköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik negatif tamsayılara ilişkin tutum ölçeği geliştirilmesi ve lojistik regresyonla analizi (Yüksek lisans tezi). Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Eskişehir.
Geliştiren/Uyarlayan: Yasin Memiş
Yıl: 2012
Kaynak Adı: İlköğretim 7. ve 8. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Negatif Tamsayılara İlişkin Tutum Ölçeği geliştirilmesi ve lojistik regresyonla analizi
Tez Türü: Yüksek Lisans
Üniversite: Anadolu Üniversitesi
Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
Şehir: Eskişehir
Ülke: Türkiye
Ölçülen Özellikler: Matematik
Örnek Maddeler ve Madde Sayıları:
28 madde ve tek faktör
Kimlere Uygulanabilir: İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencileri
Derecelendirme: 5’li Likert (1= hiçbir zaman – 5= her zaman)
Ölçek Puanlaması:
Ölçekten alınabilecek puan 28 ile 140 arasında değişmektedir. Ölçekte ters madde bulunmamaktadır.
Ölçek Değerlendirmesi:
Ölçeğin her bir alt boyutundan alınan yüksek puan bireyin ilgili alt boyutun değerlendirdiği özelliğe sahip olduğunu göstermektedir. Ölçek ayrıca toplam iyi oluş puanı vermektedir.
Geçerlik:
Ölçeğin hazırlanma aşamasında yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmiş olup, ölçek hazırlandıktan sonra güvenirlilik ve geçerlilik çalışmaları yapılmıştır. Güvenirlilik çalışması için Cronbach’s Alpha güvenirlilik katsayısı, yapı geçerliliğini de ortaya koyabilmek amacı ile faktör analizi yapılmıştır. Üçüncü bölümde çalışmada kullanılan faktör analizi yöntemi ile lojistik regresyon yöntemi hakkında bilgiler sunulmuştur.
Güvenirlik:
Bu tez çalışmasında da sağladığı avantajlardan dolayı likert tipi ölçek hazırlanmasına karar verilmiştir. Ölçeğin hazırlanma aşamasında yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmiş olup, ölçek hazırlandıktan sonra güvenirlilik ve geçerlilik çalışmaları yapılmıştır. Güvenirlilik çalışması için Cronbach’s Alpha güvenirlilik katsayısı, yapı geçerliliğini de ortaya koyabilmek amacı ile faktör analizi yapılmıştır. Üçüncü bölümde çalışmada kullanılan faktör analizi yöntemi ile lojistik regresyon yöntemi hakkında bilgiler sunulmuştur.
Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr