TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Örgüt Kültürü Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.



Link: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=pPKKNi4sz1aRaVz8gj3jxFD5nW8ycrHW_r3ChvbjiRhSpmOwcVi03vcs_A83-588


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

10 Psikoloji » 190 Örgütsel/Endüstriyel Psikoloji


Kaynak Türü: Tez


Kaynak/Referans:

Kantek, F. (2005). Hemşirelik yüksekokulları için örgüt kültürü ölçeğinin geliştirilmesi ve uygulanması (Doktora tezi). İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.


Geliştiren/Uyarlayan: Filiz Kantek


Yıl: 2005


Kaynak Adı: Hemşirelik yüksekokulları için örgüt kültürü ölçeğinin geliştirilmesi ve uygulanması


Tez Türü: Doktora


Üniversite: İstanbul Üniversitesi


Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü


Şehir: İstanbul


Ülke: Türkiye


İletişim: fkantek@akdeniz.edu.tr


Ölçülen Özellikler: Örgüt Kültürü


Alt Boyutlar: Öğrenci Yönelimi, Örgütsel Bağlılıklar


Örnek Maddeler ve Madde Sayıları:

30 sorudan oluşmuş Örgüt Kültür ÖLçeği ve 7 maddeden oluşan kişisel bilgi formu kullanılmıştır. Ör: Yöneticiler, öğretim elemanlarının aldığı kararları daha önemli bulurlar.


Kimlere Uygulanabilir: Hemşireler


Ölçek Değerlendirmesi:

Anketler, yapılandırılmış görüşmeler, derinlemesine görüşme , grup tartışmaları ,katılımlı gözlem ,işletme ziyaretleri ve belgelerin analizi kullanılarak nitel değerlendirmeler yapılmıştır. Bağımlı gruplarda T testi ve Pearson Momentler çarpımı korelasyonu yapılarak değerlendirilmiştir veriler.


Geçerlik:

Hemşirelik Yüksekokulları için örgüt kültürü taslak ölçeğinin yapı geçerliliği faktör analizi ile yapıldı.Temel Bileşenler Analizi yöntemi kullanıldı. Kapsam geçerliliği açısından oluşturulan madde havuzu uzman görüşüne sunulmuştur.


Güvenirlik:

Güvenirlik çalışması için toplam ile maddeler arasındaki ilişkinin madde analizi ile değerlendirilmesi ve güvenirlik açısından iç tutarlık analizi için Cronbach Alfa katsayısı belirlenmiştir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi