TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Hemşirelik Hizmetlerinden Memnuniyet ve Beklenti Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

60 Sağlık Bilimleri » 640 Hemşirelik


Kaynak Türü: Tez


Kaynak/Referans:

Beşer, A. (2003). İşcilerin hemşirelik hizmetlerinden memnuniyeti ve önemine ilişkin ölçek geliştirme çalışması(Doktora tezi). Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İzmir.


Geliştiren/Uyarlayan: Ayşe Beşer


Yıl: 2003


Kaynak Adı: İşcilerin hemşirelik hizmetlerinden memnuniyeti ve önemine ilişkin ölçek geliştirme çalışması


Tez Türü: Doktora


Üniversite: Ege Üniversitesi


Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü


Şehir: İzmir


Ülke: Türkiye


Alt Boyutlar: İşyeri Hemşiresinin Bakım Verme Rolü, Koruyucu Sağlık Hizmetleri


Örnek Maddeler ve Madde Sayıları:

3 alt boyut ve 38 maddeden oluşmaktadır.


Derecelendirme: kesinlikle katılıyorum ( 5 puan ), katılıyorum (4 puan), orta derecede katılıyorum (3 puan) katılmıyorum (2 puan), kesinlikle katılmıyorum (1 puan)


Geçerlik:

Ölçeğin faktör yapı geçerliliğinde her iki bölümde 3 faktör elde edilmiş ve bu faktörler, " İşyeri Hemşiresinin Profesyonel Yönü", " Koruyucu Sağlık Hizmetleri " " İşyeri Hemşiresinin Bakım Verme Rolü" olarak isimlendirilmiştir.


Güvenirlik:

Ölçeğin memnuniyet ve hizmetin önemi yönlerine yönelik güvenirlik analizinde iç tutarlılık katsayısı olan Cronbach Alpha değeri (0.9655;0.9513), Spearman Brown (0.8948;0.8309), Guttman Split-Half< 0.8936;0.8309) olup kabul edilebilir bir düzeydedir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi