TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Kurumsal Güven Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.



Link: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=EEdeQgIdFRxX5NbvVau-AuGfJ9mW90jnLdSrYBSo_oxFaHVRauGsnp-TM68iPlp6


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 310 Eğitim Yönetimi


Kaynak Türü: Tez


Kaynak/Referans:

Uçar, M.E. (2010). Üniversite öğrencileri ve üniversiteden mezun olan bireylerin sosyal sermaye düzeylerinin benlik biçimleri ve çeşitli değişkenler açısından incelenmesi (Doktora tezi). Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.


Geliştiren/Uyarlayan: Mehmet Ertuğrul Uçar


Yıl: 2010


Kaynak Adı: Üniversite öğrencileri ve üniversiteden mezun olan bireylerin sosyal sermaye düzeylerinin benlik biçimleri ve çeşitli değişkenler açısından incelenmesi


Tez Türü: Doktora


Üniversite: Ankara Üniversitesi


Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü


Şehir: Ankara


Ülke: Türkiye


Sorumlu Yazar: Mehmet Ertuğrul Uçar


İletişim: ertugrulucar@aksaray.edu.tr


Ölçülen Özellikler: Kurumsal Güven


Örnek Maddeler ve Madde Sayıları:

21 maddeden oluşmaktadır.
Örnek Maddeler:
1.Bir haksızlıkla karşılaştığında insanların haklarını arayacağı kurumlar var.
7.İnsanlar bir sorun yaşadığında rahatlıkla bir devlet kurumuna başvurup sorunları çözebilirler.
8.İnsanlar kurumların işleyişi ile ilgili bir sorunlakarşılaştığında (İşin gecikmesi, engellenmesi vb.) yasalsüreçlere kolaylıkla başvurabilirler.


Kimlere Uygulanabilir: Üniversite Öğrencileri, Üniversiteden Mezun Olan Bireyler


Derecelendirme: 5’li Likert (1=hiç katılmıyorum – 5=tamamen katılıyorum)


Ölçek Puanlaması:

Ölçekten alınabilecek en yüksek puan 80’dir.


Ölçek Değerlendirmesi:

Kurumsal güven ölçeğinden 0 ile 28 arasında puan alanlar 1. Grup (kurumsal güveni düşük grup), 29 ile 56 arasında puan alanlar 2. Grup (kurumsal güveni orta grup), 57 ile 85 arasında puan alanlar da 3. grup (kurumsal güveni yüksek grup) olarak gruplandırılmıştır.


Geçerlik:

Kurumsal güven ölçeği için 590 kişi üzerinde yapılan faktör analizinde KMO .83 çıkmıştır. Bu durum örneklem büyüklüğünün faktör analizi için iyi düzeyde uyumlu olduğunu göstermektedir. Bartlett testi 001 düzeyinde önemli olduğu bu değere ait olasılığın 0.000 olduğu bulunmuştur. Bu sonuç faktör analizi için örnekleminin normal dağıldığını göstermektedir. Faktör analizi için yapılan anti image korelâsyonları tüm maddeler de. 05 ten büyük bulunmuştur.


Güvenirlik:

Kurumsal Güven Ölçeği için yapılan güvenirlik analizinde Cronbach Alpha.84 olarak bulunmuştur. Cronbach alfa katsayısı ölçeğin yüksek düzeyde güvenilir olduğunu göstermektedir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi