TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Ortaokul Okul Uyumu Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.


Bildiri

İNDİR


Link: https://toad.halileksi.net/sites/default/files/pdf/ortaokul-okul-uyumu-olcegi-toad.pdf


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 301 Eğitim Psikolojisi


Kaynak Türü: Bildiri


Kaynak/Referans:

Yılmaz, O., Avcı, D. ve Yıldırım, İ. (2017). Ortaokul Okul Uyumu Ölçeğinin geliştirilmesi. IV. International Eurasian Educational Research Congress içinde (s.1483-1485). Denizli: Pamukkale Üniversitesi.


Geliştiren/Uyarlayan: Dilek Avcı, İbrahim Yıldırım, Olcay Yılmaz


Yıl: 2017


Kaynak Adı: Ortaokul Okul Uyumu Ölçeğinin geliştirilmesi


Şehir: Denizli


Ülke: Türkiye


Sempozyum / Kongre Adı: IV. International Eurasian Educational Research Congress


Sorumlu Yazar: Olcay Yılmaz


İletişim: olcay.yilmaz@ufuk.edu.tr


Ölçülen Özellikler: Ortaokul Okul Uyumu


Kimlere Uygulanabilir: Ortaokul Öğrencileri


Derecelendirme: 1: Uygun değil, 2: Kısmen uygun, 3: Uygun


Geçerlik:

Analizi, ikinci veri setine ise Doğrulayıcı Faktör Analizi uygulanması planlanmıştır. Verilerin analizinde Sosyal Bilimler için İstatistik Paket Programı (SPSS, Statistical Package for the Social Sciences) 20.0 ve LISREL (Linear Structural Relations)
9.2 istatistik paket programı kullanılmıştır.Doğrulayıcı faktör analizi uygulanan verilere ilişkin ise ölçeğin maddeleri ve boyutlarının ilişkilendirildiği modelin; örtük ve gözlenen değişkenlerin ilişkilerini açıklama düzeyi, t değerleri ve hata varyansları ile uyum istatistikleri incelenecek ve raporlaştırılacaktır. Araştırma ile ortaokul öğrencilerinin okula uyum düzeylerinin belirlenebileceği ve bu konudaki bir eksikliğin giderileceği bir ölçme aracının geliştirilmesi amacı gerçekleştirilmiş olacaktır


Güvenirlik:

Araştırma verilerinin analizi ve bulguların tamamlanması ile ortaokul öğrencilerinin okul uyumunu ölçmede kullanılabilecek güvenilir ve geçerli bir ölçme aracı elde edilmesi beklenmektedir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi