TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Kitle İletişim Araçlarının İlköğretim Öğrencilerinin Sınıf İçi Davranışlarına Etkisi Üzerine Öğretmen Görüşleri Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.


Makale

İNDİR


Link: http://proje.akdeniz.edu.tr/mcri/mjh/6-2/MJH-12-5-Kenan_BIRGUL.pdf


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 301 Eğitim Psikolojisi


Kaynak Türü: Makale


Kaynak/Referans:

Birgül, K., Güleç, S. ve Tavşanlı, Ö.F. (2016). İlkokul öğrencilerinin sınıftaki davranışlarına kitle iletişim araçlarının etkisi. Akdeniz İnsani Bilimler Dergisi, 6(2), 89-98.


Geliştiren/Uyarlayan: Kenan BİRGÜL, Ömer Faruk TAVŞANLI, Selma GÜLEÇ


Yıl: 2016


Kaynak Adı: İlkokul öğrencilerinin sınıftaki davranışlarına kitle iletişim araçlarının etkisi


Dergi: Akdeniz İnsani Bilimler Dergisi


Cilt: 6


Sayı: 2


Sayfa Aralığı: 89-98


DOI: 10.13114/MJH.2016.289


Ölçülen Özellikler: kitle iletişim araçlarının ilkokul öğrencilerinin sınıftaki davranışlarına etkisini


Kimlere Uygulanabilir: Sınıf Öğretmenleri


Ölçek Değerlendirmesi:

Sınıf öğretmenlerinin kitle iletişim araçlarının sınıf içi öğrenci davranışlarına etkisine ilişkin görüşlerinde cinsiyet, mesleki kıdem, görev yapılan yer, ikamet edilen yer ve ekonomik düzey bakımından anlamlı bir farklılık olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.Sonuç olarak kitle iletişim araçlarının öğrenci davranışlarını bazı durumlarda daha olumsuz etkilediği görülmektedir. Şehirde yaşayan, düşük sosyo-ekonomik düzeye sahip öğrencilerin ve mesleki kıdemi 20 yılın üzerinde olan öğretmenlerin öğrencilerinin kitle iletişim araçlarının olumsuzluklarından daha fazla etkilendiği ortaya çıkmıştır.


Güvenirlik:

Ölçeğin güvenirliğini belirleyen Cronbach Alfa güvenirlik katsayısının 0.93 olarak bulunduğu ifade edilmiştir. Verilerin normallik dağılımını kontrol etmek için Kolmogorow-Smirnow testinden faydalanılmıştır. Veriler normal dağılım gösterdiği için parametrik testlerden olan Indepent Samples T testi ve Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA) testleri kullanılmıştır.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi