TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Karakter Eğitimi Modeli Anketi

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.



Link: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tezSorguSonucYeni.jsp


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 307 Değerler Eğitimi


Kaynak Türü: Tez


Kaynak/Referans:

Yıldırım, G. (2007). İlköğretim düzeyinde bir karakter eğitimi programı model önerisi ve uygulanabilirliği (Doktora tezi, Ankara Üniversitesi, Ankara). https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tezSorguSonucYeni.jsp adresinden edinilmiştir.


Geliştiren/Uyarlayan: Gözde Yıldırım


Yıl: 2007


Kaynak Adı: İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE BİR KARAKTER EĞİTİMİ PROGRAMI MODEL ÖNERİSİ VE UYGULANABİLİRLİĞİ


Tez Türü: Doktora


Üniversite: Ankara Üniversitesi


Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü


Şehir: Ankara


Ülke: Türkiye


Sorumlu Yazar: Gözde YILDIRIM


Ölçülen Özellikler: Karakter Eğitim Modeli


Kimlere Uygulanabilir: İlköğretim velileri, İlköğretim yöneticileri


Derecelendirme: 5’li Likert (1= hiç – 5= çok)


Ölçek Puanlaması:

Geliştirilen anketin her bir maddesi için araştırmaya katılanların verdikleri yanıtların ortalamaları ve standart sapmaları hesaplanmıştır. Çizelge 11’de verilen puan sınırları çerçevesinde; ankette bulunan alt ölçeklerde yer alan maddelerden yüksek puan (5.00-3.40 puan arası) alanların yüksek düzeyde, düşük puan (1.00-2.59 puan arası) alanların ise düşük düzeyde uygulanabilir oldukları belirtilmiştir. Bu kapsamda; düşük puan alan maddeler modelden çıkarılması gereken maddeler olarak, orta düzeyde (2.60-3.39 puan arası) uygulanabilir olan maddeler ise geliştirilmesi gereken maddeler olarak ele alınarak yorumlanmıştır.


Geçerlik:

Yapı geçerliliğinin sınanması aşamasında, anketin yapı geçerliliğini incelemek amacıyla faktör analizi yapılmıştır.Veri toplama aracının yapı geçerliliği için kabul edilen sınır .40 olarak belirlenmiştir.


Güvenirlik:

Cronbach Alpha kat sayılarına bakılmıştır. Tüm faktörlerde katsayının .90’ın üzerinde olduğu görülmüştür. Bu katsayılar ölçme aracının yüksek bir güvenilirliğe sahip olduğunu göstermektedir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi