TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Çocuklara Yabancı Dil Öğretiminin Duyuşsal Hedefleri Ölçeği

Ölçek Çeşidi
Geliştirme


Kategori
30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 385 Yabancı Dil Eğitimi


Kaynak Türü
Tez


Kaynak/Referans

Şad, S.N. (2011). İlköğretim Birinci Kademe İngilizce Öğretim Programının Çocuklara Yabancı Dil Öğretiminin Duyuşsal Hedeflerini Gerçekleştirme Düzeyi. Yayımlanmamış Doktora Tezi, İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı, EPÖ Bilim Dalı, Malatya.

Şad, S. N., & Gürbüztürk, O. (2015). The affective objectives in early foreign language teaching: A scale development study. International Journal of Academic Research in Education, 1(1), 1-15. DOI: 10.17985/ijare.15364 (Tezden üretilen makale)


Geliştiren/Uyarlayan
Süleyman Nihat Şad


Yıl
2011


Kaynak Adı
İlköğretim Birinci Kademe İngilizce Öğretim Programının Çocuklara Yabancı Dil Öğretiminin Duyuşsal Hedeflerini Gerçekleştirme Düzeyi


Tez Türü
Doktora


Üniversite
İnönü Üniversitesi


Enstitü
Eğitim Bilimleri Enstitüsü


Şehir
Malatya


Ülke
Türkiye


Link:
http://openaccess.inonu.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/11616/1123/277609.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Dosyalar

Tez
PDF


Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.

Sorumlu Yazar
Süleyman Nihat Şad


İletişim
nihat.sad@inonu.edu.tr


Ölçülen Özellikler
Motivasyon: Yabancı Dil Öğrenmeye Yönelik Arzu ve Çaba, Yabancı Dil Kaygısı, Yabancı Dil Öğrenmeye ve İngilizce Dersine Yönelik Tutum, Yabancı İnsanlara ve Kültürlere Yönelik Tutum


Örnek Maddeler ve Madde Sayıları

Ekteki dosyada gerekli bilgiler mevcuttur.


Kimlere Uygulanabilir
İlkokul 4-8. sınıflar


Derecelendirme
3'lü Likert


Ölçek Puanlaması

“Çocuklara Yabancı Dil Öğretiminin Duyuşsal Hedefleri Ölçeği”, yüz ifadelerinden oluşan üçlü derecelendirmeli Likert tipi formatta hazırlanmıştır. Buna göre yüz ifadesi öğrencilerin ölçek maddesine katıldığını, yüz ifadesi orta düzeyde katıldığını ve yüz ifadesi ise katılmadığını göstermektedir. Bu seçenekler istatistiksel işlemlerde kullanılmak üzere sırasıyla 3, 2, ve 1 puana dönüştürülmüştür.


Ölçek Değerlendirmesi

Çocuklara yabancı dil öğretiminin duyuşsal hedefleri ölçeğinin YİT alt ölçeğinden alınabilecek en düşük puan 5, en yüksek puan ise 15’tir. Puanların artması öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye ve İngilizce derslerine yönelik tutumlarının olumlu olduğu, puanların azalması ise öğrencilerin olumlu tutumlarının azaldığı anlamına gelir. Ölçeğin YAÇ alt ölçeğinden alınabilecek en düşük puan 5, en yüksek puan ise 15’tir. Puanların artması öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye yönelik arzularının ve çabalarının yüksek olduğu, azalması ise arzu ve çabalarının düşük olduğu anlamına gelir. Ölçeğin YDK alt ölçeğinden alınabilecek en düşük puan 4, en yüksek puan ise 12’dir. Bu boyuttaki maddelerin tamamı olumsuz ifadeler içermekte olup, puanların artması öğrencilerin yabancı dil kaygılarının yüksek olduğu, azalması ise yabancı dil kaygılarının düşük olduğu anlamına gelir. Son olarak ölçeğin YKT alt ölçeğinden alınabilecek en düşük puan 3, en yüksek puan ise 9’dur. Puanların artması öğrencilerin yabancı insanlara ve kültürlere yönelik tutumlarının olumlu olduğu, puanların azalması ise öğrencilerin olumlu tutumlarının azaldığı anlamına gelir.


Geçerlik

Ekteki dosyada gerekli bilgiler mevcuttur.


Güvenirlik

Ekteki dosyada gerekli bilgiler mevcuttur.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi