Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersinin Öğrenci Merkezli Eğitim Yaklaşımıyla İşlenmesinde Karşılaşılan Sorunları Belirleme Anketi
Ölçek Çeşidi
Geliştirme
Kategori
30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 350 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi
Kaynak Türü
Tez
Kaynak/Referans
Taşkıran, U. Ş. (2006). Bilgi ve iletişim teknolojisi dersinin öğrenci merkezli eğitim yaklaşımıyla işlenmesinde karşılaşılan sorunlar: Eskişehir ili örneği (Yüksek lisans tezi). Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eskişehir.
Geliştiren/Uyarlayan
Ufuk Şafak Taşkıran
Yıl
2006
Kaynak Adı
Bilgi ve iletişim teknolojisi dersinin öğrenci merkezli eğitim yaklaşımıyla işlenmesinde karşılaşılan sorunlar: Eskişehir ili örneği
Tez Türü
Yüksek Lisans
Üniversite
Anadolu Üniversitesi
Enstitü
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Şehir
Eskişehir
Ülke
Türkiye
Dosyalar
Tez
PDF
Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.
Alt Boyutlar
kişisel bilgiler, öğrenci boyutu, öğretim programı boyutu, öğretmen boyutu, okul boyutu
Örnek Maddeler ve Madde Sayıları
5. Öğrencilerin öğrenme sorumluluğunu almada yetersiz kalması
6. Öğrencilerin çoğunun evinde bilgisayar olmaması
Derecelendirme
5'li Likert(1= kesinlikle katılmıyorum - 5= kesinlikle katılıyorum)
Ölçek Puanlaması
ölçekten alınabilecek puan 60 ile 300 arasında değişmektedir.
Ölçek Değerlendirmesi
-
Geçerlik
Kapsam geçerliliği için Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında görev yapmakta olan 6 öğretim elemanına sunulmuştur. Öğretim elamanlarından alınan görüş ve eleştiriler dikkate alınarak değişiklikler yapılmıştır. Anketin pilot uygulaması için bilgi ve iletişim teknolojisi dersine girmeyen 5 bilgisayar öğretmenine uygulanmıştır. Yapılan bu çalışmalardan sonra anket formları yeniden gözden geçirilmiş ve gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra uygulamaya hazır hale getirilmiştir.
Güvenirlik
Yapılan güvenirlilik çalışmasında iç tutarlılığı en iyi şekilde ölçtüğü kabul edilen Cronbach’s Alpha yöntemi kullanılmıştır. Pallant’a göre (2001) ideal olan .70 değerinin çok üstünde bir güvenilirlik katsayısı bulunmuştur (Alpha= .897).
Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr