TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Erken Okuryazarlık Ev Ortamı Ölçeği (EROY-EV)

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.


Link: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tezSorguSonucYeni.jsp


Ölçek Çeşidi: Geliştirme


Kategori(ler):

30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 345 Özel Eğitim


Kaynak Türü: Tez


Kaynak/Referans:

Karaahmetoğlu, B. (2015). Gelişimsel yetersizliği olan ve normal gelişim gösteren çocukların ailelerin erken okuryazarlığa ilişkin inançları ile erken okuryazarlık ev ortamı arasındaki ilişkinin incelenmesi. (Yüksek Lisans Tezi) Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Ankara.


Geliştiren/Uyarlayan: Banu Karaahmetoğlu


Yıl: 2015


Kaynak Adı: Gelişimsel yetersizliği olan ve normal gelişim gösteren çocukların ailelerin erken okuryazarlığa ilişkin inançları ile erken okuryazarlık ev ortamı arasındaki ilişkinin incelenmesi.


Tez Türü: Yüksek Lisans


Üniversite: Hacettepe Üniversitesi


Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü


Şehir: Ankara


Ülke: Türkiye


Sorumlu Yazar: Banu Karaahmetoğlu


İletişim: banuunver90@gmail.com


Kimlere Uygulanabilir: 0-6 yaş arası çocuğa sahip aileler


Derecelendirme: 4'lü likert


Ölçek Değerlendirmesi:

Yapılan geçerlik ve güvenirlik çalışmalarının ardından ölçek için kesme puanları hesaplanmıştır. “Ebeveyn Okuryazarlık İnançları” alt boyutu farklı bir yapıda olduğu için hesaplamalara dahil edilmemiş, analizler 8 madde ve 3 faktör üzerinden yapılmıştır. Ölçeğin puanlaması 4lü likert tipinde olduğundan, bu kısımdan alınabilecek en düşük puan 8, en yüksek puan ise 32’dir. Buna göre 8-15 puan aralığı yetersiz, 16-23 puan aralığı orta ve 24-32 puan aralığı ise yeterli bir ev erken okuryazarlık ortamı olarak belirlenmiştir.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi