TÜRKİYE
ÖLÇME
ARAÇLARI
DİZİNİ
© Prof. Dr. Halil Ekşi I Marmara Üniversitesi I toadizini@gmail.com

Çevrimiçi Güvenlik Ölçeği

Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.


Ölçek Çeşidi
Geliştirme


Kategori(ler)


Kaynak Türü
Makale


Kaynak/Referans

Mıhçı, P. ve Kılıç Çakmak, E. (2017). Öğrenci Siber Sağlık Ölçekleri geliştirme çalışması. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 37(2), 457-491.


Geliştiren/Uyarlayan
Ebru Kılıç Çakmak, Pınar Mıhcı


Yıl
2017


Kaynak Adı
Öğrenci Siber Sağlık Ölçekleri Geliştirme Çalışması


Dergi
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi


Cilt
2


Sayı
37


Sayfa Aralığı
457-491


Link:
http://www.gefad.gazi.edu.tr/tr/issue/30949/335342


Dosyalar

Makale
PDF


Sorumlu Yazar
Pınar Mıhçı


İletişim
pinar_mihci@yahoo.com


Alt Boyutlar
Çevrimiçi Güvenlik Ölçeği’nin geliştirilmesi, Çevrimiçi Mahremiyet Ölçeği’nin geliştirilmesi, Çevrimiçi Nezaket Ölçeği’nin geliştirilmesi, Çevrimiçi Uygunsuz İçerik Ölçeği’nin geliştirilmesi, İnternet Bağımlılığı Ölçeği’nin geliştirilmesi, Siber Zorbalık Ölçeği’nin geliştirilmesi, Telif Hakkı Ölçeği’nin geliştirilmesi


Örnek Maddeler ve Madde Sayıları

Taslak ölçekte yer alan maddeler “hedeflenen yapıyı ölçüyor”, “madde yapı ile ilişkili, ancak gereksiz” , “madde hedeflenen yapıyı ölçmez” olarak üç seçenek altında değerlendirilmiştir.


Kimlere Uygulanabilir
ortaokul 6. 7. ve 8. sınıf öğrenciler


Derecelendirme
4’lü Likert biçiminde hazırlanmış, her bir madde; (1) Hiç Katılmıyorum. (2) Katılmıyorum. (3) Katılıyorum. (4) Tamamen Katılıyorum


Ölçek Puanlaması
-

Ölçek Değerlendirmesi
-

Geçerlik

Ölçeklerin yapı geçerliliklerini test etmek için açımlayıcı faktör analizi ve bu analize bağlı olarak varimax döndürme yönteminden ve doğrulayıcı faktör analizinden yararlanılmıştır.


Güvenirlik

Ölçeklerin güvenirliklerinin test edilmesinde iç tutarlılık güvenirlik katsayısı Cronbach Alfa, madde toplam korelasyonu ve alt-üst %27’lik grup ortalamaları arasındaki farklara başvurulmuştur. Faktörlerin iç tutarlılık katsayıları Cronbach Alfa .72 ve .64 olarak bulunmuştur.


Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr

Sitemizden en iyi biçimde yararlanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaptığınızda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.    Daha Fazla Bilgi