Dijital Veri Güvenliği Farkındalık Ölçeği
Kullanım İzni
Dizinde yer alan e-posta adresi TOAD ekibi tarafından açık kaynaklardan eklenmiştir. Dizinde sorumlu yazar e-postası yer almıyorsa veya dizinde yer alan e-postadan geri dönüş alamıyorsanız başka kaynaklardan diğer e-postalarına ulaşarak izin almanızı öneririz.
İNDİR
Ölçek Çeşidi: Geliştirme
Kategori(ler):
30 Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme » 312 Genel Öğretmen Yeterlilikleri
Kaynak Türü: Tez
Kaynak/Referans:
Yılmaz, E. (2015). Öğretmenlerin dijital veri güvenliği farkındalığı (Doktora tezi). Anadolu Üniversitesi, Eskişehir.
Geliştiren/Uyarlayan: Eray Yılmaz
Yıl: 2015
Tez Türü: Doktora
Üniversite: Anadolu Üniversitesi
Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Şehir: Eskişehir
Ülke: Türkiye
Sorumlu Yazar: Eray Yılmaz
İletişim: eray_yilmaz@yahoo.com
Ölçek Değerlendirmesi:
Ölçeğin her bir alt boyutundan alınan yüksek puan bireyin ilgili alt boyutun değerlendirdiği özelliğe sahip olduğunu göstermektedir. Ölçek ayrıca toplam iyi oluş puanı vermektedir.
Geçerlik:
Açımlayıcı faktör analizi 529 katılımcıya ait veri toplama aracı ile gerçekleştirilmiştir. Örneklem büyüklüğü konusunda Comrey ve Lee (1992), 100 katılımcının yetersiz, 200’ün ortalama, 300’ün iyi, 500’ün çok iyi ve 1000 katılımcının ise mükemmel olduğunu belirtmektedir (akt. Akbulut, 2010). Toplanan verilerin faktör analizine uygunluğu Kaiser-Meyer-Olkin (KMO) ve Barlett Küresellik testi ile sınanmıştır. Analiz sonuçları Tablo 10’da verilmiştir.
Güvenirlik:
Faktör analizi öncesinde 56 maddelik taslak ölçek üzerinde madde istatistikleri yapılmıştır. Buna göre 1. ve 8. maddelerin madde toplam korelasyonlarının .40’tan küçük olduğu görülmüştür. Aynı zamanda çıkarıldıklarında Cronbach Alfa (α) değeri de yükselmektedir. Beklenen sınırlarda yer almayan bu iki madde analizden çıkartılmıştır.
Kullanılan Araştırmalar
scholar.google.com.tr